top of page

press release 04/03/2019

jon and julia

release new single 'hips are rolling'

(available 29th march 2019)

jonandjulia.jpg

Tonotopic Records presenterar stolt den svenska popduon Jon and Julia med deras senaste singel. Låten heter "Hips Are Rolling”.

 

 Det skulle vara fantastiskt om ni ville skriva om bandet och hanterar du en Spotify-spellista finns spåret tillgängligt här: https://distrokid.com/hyperfollow/jonandjulia/hips-are-rolling

 

Jon and Julia är tillgängliga för intervjuer.

 

Vänligen rikta alla förfrågningar om Jon and Julia till mig på följande email: conor@tonotopicrecords.com

hips_idea4.jpg

Jon and Julia har nyligen signats av det engelska skivbolaget Tonotopic records. ’Hips Are Rolling' är bandets senaste låt. En smittsam, hookig, tre-minuter-lång låt som börjar med klassiska rockriff. Låten toppas av en soulig sång och en refräng som sätter sig. 

Låten skrevs tillsammans av Jon and Julia. Så här säger de själva om den:

 

"Hips Are Rolling är en låt om att gå ut och ha en riktigt grym natt. Efter en dag när allt känns tråkigt och meningslöst, behöver man ibland den där gnistan för att härda ut.” -JULIA

 

"Julia kom på refrängen under en promenad för några år sedan och jag tyckte om den så mycket så jag kände att vi var tvungna att använda den på något sätt. I studion började vi jamma och jag spelade det som blev riffet på låten med den nedåtgående skalan. Efter det så skrev sig verserna nästan själva när vi spelade in.” - JON

 

Hips Are Rolling släpps via Tonotopic Records och är tillgänglig överallt från den 29 mars 2019.

j&j 2769.jpg

About jon and Julia

 

Jon and Julia är Jon-Terje Sundberg och Julia Blomgren från Stockholm. De bildades 2014, har spelat i flera band och har även släppts hos andra skivbolag. När deras tidigare band splittrades i samband med att bandmedlemmar flyttade norrut, inledde vännerna ett nytt projekt.

 

Innan Jon and Julia signades av det engelska skivbolaget Tonotopic Records släppte duon låten "Stop bleeding Your Heart Out” via en kompis skivbolag, Space Place records. Den fick fin respons. 

 

"Kill The Idol" släpptes kort därefter som snappades upp av radiokanalen PiteFM. Jon and Julia fortsatte utforska sitt låtskrivande på ett större, mörkare djup. I slutet av 2018 släppte bandet ”City of Mine" och flera skivbolag började ta notis om den dynamiska duon, även radiostationer i USA och Storbritannien.

 

I januari 2019 signades bandet av Tonotopic Records från England. Under 2019 kommer fler låtar att släppas.

Find Jon and Julia online:
 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Spotify Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page